پروژه‌ها
راهکارها
درباره ما
پروژه‌ها

کشاورزی و دامداری

راهکارهای تخصصی برای نظارت لحظه‌ای بر شرایط محیطی و حیوانات، تحلیل داده‌ها در زمان واقعی و مدیریت خودکار منابع و تجهیزات.

سلامت و بهداشت

راهکارهای هوشمند پایش سلامت از راه دور، یادآوری مصرف دارو، بیمارستان‌های هوشمند و تشخیص بیماری با کمک فناوری.

خانه و ساختمان

فناوری‌های پیشرفته برای مدیریت و کنترل سیستم‌های روشنایی، گرمایش، سرمایش، امنیت و مصرف انرژی به‌صورت هوشمند.

شهرداری هوشمند

راهکارهای نوین شهرداری شامل مدیریت پسماند شهری، افزایش سلامت و ایمنی شهروندان و دیجیتالی‌سازی خدمات عمومی.

نفت و گاز و پتروشیمی

راهکارهای اختصاصی پایش آلاینده‌های محیطی، مدیریت بهینه انرژی، نگهداری پیش‌بینانه تجهیزات و راهکارهای HSE.

حمل و نقل و لجستیک

فناوری‌های همگرا مانند IoT و هوش مصنوعی برای مدیریت ترافیک، پارکینگ‌های هوشمند، افزایش ایمنی و کاهش آلودگی محیط‌زیستی.

آب و انرژی

راهکارهای پایش لحظه‌ای و توزیع هوشمند آب، برق و گاز از طریق کنتورهای هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا و تحلیل اطلاعات واقعی.

صنایع خاص

راهکارهای اختصاصی اتوماسیون صنعتی و هوشمندسازی پنل‌های خورشیدی، بنادر و سواحل، معادن و کارخانه‌ها جهت ارتقاء زنجیره ارزش تولید.

دیدن همه راهکارها
درباره ما
پروژه‌ها

هوشمندسازی مزارع پرورش آبزیان

تابلو هوشمند اتوماسیون مزرعه پرورش میگو و ماهی

تاریخ اجرا:۱۴۰۱

نام کارفرما:کارفرمای خصوصی

خلاصه پروژه

در این پروژه‌ها، استخرهای پرورش میگو و ماهی در استان‌های تهران، بوشهر و کرمانشاه به سیستم اتوماسیون و هوشمندسازی غذاپاشی مبتنی بر صوت داهیر مجهز شدند. در این پلتفرم، امکان نظارت لحظه‌ای بر پارامترهای حیاتی آب از طریق سنسورهای دیجیتال و کنترل خودکار تجهیزات هوادهی و غذاپاشی بر اساس این پارامترها مهیا شده است. برای اولین بار در ایران، پرورش دهنده می‌تواند از هر مکان و در هر زمان، از طریق یک اپلیکیشن، مزرعه را مدیریت کرده و بر اساس گزارشات واقعی به برنامه‌ریزی بپردازد.

شرکت دانش بنیان ارتباط صنعت رونیکا پارس در زمینه توسعه محصولات و خدمات سفارشی هوشمندسازی مبتنی بر فناوری‌های نوین از جمله اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، دوقلوی دیجیتال و ... فعالیت می‌کند. پلتفرم آبزی‌پروری هوشمند داهیر از برندهای زیرمجموعه شرکت رونیکا در صنعت شیلات است که به عنوان یک بستر جامع برای هوشمندسازی تمامی فرآیندها و تجهیزات موجود در یک مزرعه پرورش آبزیان طراحی شده است.

اهداف پروژه

پرورش آبزیان به‌عنوان یکی از صنایع مهم در جهان، با چالش‌هایی مانند مدیریت بهینه منابع آبی، کاهش تلفات، کنترل کیفیت آب و بهینه‌سازی مصرف غذا مواجه است. عدم نظارت دقیق بر پارامترهای حیاتی آب مانند اکسیژن، دما، pH و ... می‌تواند منجر به کاهش کیفیت آب، افزایش تلفات و کاهش بهره‌وری شود. همچنین، غذاپاشی غیربهینه باعث هدررفت غذای گران‌قیمت، افزایش هزینه‌ها و آلودگی آب استخرها به دلیل تجمع مواد آلی و آمونیاک می‌شود. با توجه به این چالش‌ها، پرورش‌دهندگان به دنبال راه‌حلی جامع برای نظارت و کنترل هوشمند مزرعه بود تا بتواند از طریق فناوری‌های نوین، بهره‌وری را افزایش داده، هزینه‌ها را کاهش دهد و کیفیت محصول نهایی را بهبود بخشد.

پلتفرم آبزی‌پروری هوشمند داهیر یک بستر جامع برای هوشمندسازی تمامی فرآیندها و تجهیزات موجود در یک مزرعه پرورش آبزیان است. در مزرعه هوشمند، امکان نظارت و کنترل از راه دور (اینترنتی)، تهیه گزارشات دقیق، ارسال هشدار در شرایط بحرانی، کنترل هوشمند غذاپاشی و ارائه پیشنهاد در راستای افزایش بهره‌وری با تکیه بر تحلیل‌های هوش مصنوعی فراهم می‌شود.

مهم‌ترین ویژگی پلتفرم داهیر، یکپارچه‌سازی انواع راه‌حل‌های هوشمندسازی آبزی‌پروری در یک زیرساخت واحد می‌باشد؛ بنابراین، با یکبار استقرار پلتفرم داهیر در مزرعه، پرورش‌دهنده می‌تواند هر نوع محصول و خدمت هوشمند را به سادگی به سیستم اضافه کند.

نتایج و دستاوردهای کلیدی پروژه

نرم‌افزار مدیریت مزرعه پرورش آبزیان

مراحل اجرایی پروژه

پلتفرم آبزی‌پروری هوشمند داهیر در سه استان تهران، بوشهر و کرمانشاه و بیش از ١۰۰ استخر پرورش ماهی و میگو پیاده‌سازی شده است. در سیستم اتوماسیون داهیر، استخرها به سنسورهای دیجیتال اکسیژن و دما، pH، رسانایی الکتریکی، کدورت، اوزون و ORP مجهز شدند. داده‌ سنسورها به‌صورت لحظه‌ای توسط تابلوهای هوشمند دریافت و به‌صورت بی‌سیم به کامپیوتر مرکزی مزرعه ارسال می‌شوند. این داده‌ها ابتدا به‌صورت محلی پردازش می‌شوند تا در صورت قطعی اینترنت، مشکلی در نظارت و کنترل ایجاد نشود. پس از اتصال اینترنت، اطلاعات به فضای ابری منتقل می‌شوند تا پرورش‌دهنده بتواند از هر مکان و در هر زمان به داده‌ها دسترسی داشته و تجهیزات را کنترل کند.

علاوه بر این، سیستم‌های هوادهی به‌صورت خودکار و بر اساس سطح اکسیژن تنظیم می‌شوند. همچنین، پرورش‌دهنده می‌تواند از راه دور و به صورت دستی تجهیزات هوادهی را خاموش و روشن کرده و برای کارکرد آن‌ها زمانبندی ثابت تنظیم کند. پرورش‌دهنده می‌تواند به‌صورت لحظه‌ای بر پارامترهای آب نظارت کرده، تاریخچه تغییرات را مشاهده کند و در شرایط بحرانی هشدارهای لازم را دریافت کند.

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد پروژه استان بوشهر، هوشمندسازی غذاپاشی با استفاده از تحلیل صوتی غذا خوردن میگوها و سنجش پارامترهای محیطی مانند دما و اکسیژن است که برای اولین بار در ایران انجام می‌شود. این سیستم به‌صورت تطبیقی زمان و مقدار غذاپاشی را کنترل می‌کند، که منجر به کاهش ۲۰ درصدی هدررفت غذا و بهبود نرخ تبدیل غذایی در استخرهای مذکور شده است. در نتیجه، با کاهش هدررفت غذا و بهبود کیفیت آب، هزینه‌های خوراک و تلفات کاهش یافته و بهره‌وری مزرعه به‌طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است.

راهکارهای فنی ارائه شده

رونمایی در نمایشگاه‌ها و رویدادها

برچسب‌ها:

پروژه‌های اخیر رونیکا

همه پروژه‌ها

رونیکا برای سازمان شما نیز یک راه‌حل اختصاصی و منحصر به فرد دارد!