کشاورزی هوشمند، راهکاری برای آینده پایدار
کشاورزی و آبزی پروری هوشمند یکی از نوآوریهای کلیدی در استفاده از فناوریهای اینترنت اشیا (IoT) و هوش مصنوعی به شمار میآید که هدف آن بهبود بهرهوری، کاهش هزینهها، و حفظ محیط زیست است. این راهکار شامل استفاده از سنسورها برای نظارت بر شرایط محیطی، تجزیه و تحلیل دادهها در زمان واقعی، و ارائه راهکارهای خودکار برای مدیریت منابع مانند آب، خاک، و مواد مغذی است. این فناوریها میتوانند کیفیت تولید را ارتقا داده و باعث کاهش هدررفت منابع و نیروی انسانی شوند.

بهبود بهرهوری
استفاده از فناوریهای نوین در کشاورزی جهت افزایش بهرهوری تولیدات و کاهش هزینههای عملیاتی
بهینهسازی منابع
کاهش مصرف آب و مواد شیمیایی با بهرهگیری از سیستمهای نظارتی پیشرفته و اتوماسیون
بهبود کیفیت محصولات
افزایش رضایت مشتری و بازار پسندی با ایجاد شرایط ایدهآل برای رشد گیاهان
مدیریت بهتر آفات و بیماریها
شناسایی و تشخیص بهموقع آفات و بیماریها در مزارع برای کاهش خسارات
کاهش تأثیرات زیستمحیطی
حفظ و مدیریت بهینه منابع آبی با استفاده از تکنیکهای پایدار در کشاورزی
تصمیمگیری مبتنی بر داده
استفاده از تحلیلهای داده بزرگ برای تصمیمگیریهای مبتنی بر اطلاعات دقیق
آمارها دروغ نمیگویند!
٪۳۰
افزایش بهرهوری
مقالات MDPI
٪۲۰
کاهش مصرف آب
مقالات MDPI
٪۴۰
کاهش هزینه نیروی انسانی
مقالات سیویلیکا
تحولآفرینان در دنیای واقعی!
مزارع پرورش ماهی، نروژ
نروژ با استفاده از سیستمهای آبزی پروری هوشمند توانسته است بهرهوری مزرعههای پرورش ماهی خود را تا ۲۵ درصد افزایش دهد. این فناوریها شامل نظارت خودکار بر کیفیت آب و استفاده از روباتها برای تغذیه آبزیان بودهاند که تأثیر مثبتی بر کاهش هزینههای عملیاتی و نیروی انسانی داشته است.

گلخانه هوشمند AppHarvest
شرکت AppHarvest، از ایالت متحده آمریکا، بزرگترین گلخانه هوشمند آمریکای شمالی را در ایالت کنتاکی راهاندازی کرده است. این گلخانه از انرژیهای تجدیدپذیر برای تأمین نیازهای خود استفاده میکند و به کاهش قابل توجه مصرف آب (تا ۹۰ درصد کمتر از کشاورزی سنتی) کمک کرده است. همچنین، در این گلخانه با بکارگیری سنسورهای دما و رطوبت، سیستمهای هوشمند آبیاری و پردازش دادهها در فضای ابری، کیفیت محصولات کشاورزی به طور چشمگیری افزایش یافته است.

باغهای انگور، کالیفرنیا
در این باغها، کشاورزان از حسگرهای خاک و آب و سیستمهای مدیریت آبیاری هوشمند استفاده میکنند که به صورت بلادرنگ اطلاعات مربوط به رطوبت خاک، میزان آب مورد نیاز گیاهان و شرایط آب و هوایی را جمعآوری و تحلیل میکند. این روش علاوه بر صرفهجویی در مصرف آب، باعث افزایش بهرهوری محصولات تا ۲۵٪ و کاهش هزینههای آبیاری شده است.

